Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  05/06/2023
Data da última atualização:  25/04/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA, C. R. S. de; SILVA, F. B. da; FELINTO FILHO, E. F.; MENDONÇA JÚNIOR, A. F. de; ULISSES, C.; LEAO, P. C. de S.
Afiliação:  CARLOS ROBERTO SILVA DE OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DE PERNAMBUCO; FRANCISMARY BARROS DA SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DE PERNAMBUCO; EZILDO FRANCISCO FELINTO FILHO, UFRPE; ANTÔNIO FRANCISCO DE MENDONÇA JUNIOR, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DE PERNAMBUCO; CLÁUDIA ULISSES, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DE PERNAMBUCO; PATRICIA COELHO DE SOUZA LEAO, CPATSA.
Título:  The influence of rootstock on vigor and bud fertility of BRS Tainá grape in the São Francisco Valley.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Fruticultura, v. 45, e-103, 2023.
DOI:  https://dx.doi.org/10.1590/0100-29452023103
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  BRS Tainá is a new seedless table grape cultivar developed and recommended for the Submedium of São Francisco Valley, the main producing and exporting region of table grapes in Brazil. The objective of this study was to evaluate the influence of rootstock on vigor, bud fertility, sucrose and total soluble carbohydrates content in leaves of ?BRS Tainá? vine cultivated in semi-arid environmental conditions in the Brazilian Northeast. The treatments were represented by eight rootstocks: 101-14 MgT, IAC 313, ?AC 572, IAC 766, Paulsen 1103, Ramsey, SO4 and Teleki 5C. The experimental design was in randomized blocks with four replications, in split plots, the production cycles were considered as plots, and eight rootstocks as subplots. The following variables were evaluated: pruning weight, stem diameter, number of lateral bunches, bud fertility, sucrose and total soluble carbohydrates content in leaves. The ?BRS Tainá? vine had moderate canopy vigor and 54% of bud fertility. The carbohydrate content and sucrose in the leaves did not differ among treatments during pruning. Therefore, it is possible that there is no effect of the rootstock on the initial vegetative growth of ?BRS Tainá? vines, which vigor and bud fertility remained stable in the initial production cycles.
Palavras-Chave:  BRS Taina; Fertilidade de gemas; Uva de mesa; Uva sem semente; Vale do São Francisco; Viticultura tropical.
Thesagro:  Carboidrato; Porta Enxerto; Uva; Vitis Vinifera.
Thesaurus Nal:  Carbohydrates; Grapes; Seedless varieties.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1154243/1/BRS-Taina-The-influence-of-rootstock-on-vigor.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA60447 - 1UPCAP - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  03/03/2010
Data da última atualização:  03/03/2010
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  PACHECO, S.; PEIXOTO, F. M.; GODOY, R. L. O.; CARVALHO, J. L. V.; OIANO-NETO, J.; ARAUJO, M. C. P.; ROSA, J. S.
Afiliação:  SIDNEY PACHECO, CTAA; F. M. PEIXOTO, UFRRJ; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA; JOSE LUIZ VIANA DE CARVALHO, CTAA; JOAO OIANO NETO, CTAA; MANUELA CRISTINA PESSANHA DE ARAUJO SANTIAGO, CTAA; JEANE SANTOS DA ROSA, CTAA.
Título:  Avaliação da estabilidade química de uma mistura de padrões dos principais carotenóides encontrados em alimentos.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 8., 2009, Campinas. Ciência de alimentos no mundo globalizado: novos desafios, novas perspectivas. Campinas: Unicamp, 2009. 1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  CLAE.
Thesagro:  Carotenóide; Vitamina A.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA10191 - 1UPCSP - PP2009/1532010.00064
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional